HC Rotterdam, Home of Hockey, voorjaar 2023

50 HC ROTTERDAM MagazinE De kop is eraf Inmiddels is het nieuwe horeca team alweer een paar maanden onderweg. “We hebben onze draai gevonden en we hebben het heel erg naar ons zin. We krijgen ook al regelmatig positieve reacties terug.” vertelt Koen trots. “Afgelopen drie maanden hebben als een soort opstapje gefungeerd dankzij het zaalseizoen. We wilden vooral alles draaiende houden. Niet alleen voor ons, maar ook voor de leden. Zo’n periode kan nog al eens voor verwarring zorgen als het clubhuis ene keer wel en andere keer niet open is.” Ross, Florian en Koen geven aan veel zin te hebben in de tweede seizoenshelft. “Wij zijn vooral goed in hard werken. Als het écht heel druk is vinden we dat stiekem de leukste momenten. Wij kijken dus echt uit naar de drukke weekenden en Super Sundays met veel publiek”, vertelt Koen. In de komende periode wil het team graag het Mary Knop plein verder uitbreiden. “Afgelopen jaren is gebleken dat dit een echte toevoeging is geweest voor de club. Dat heeft Tjeerd heel goed gezien.” spreekt Koen uit. “We willen ons focussen op deze gave plek. Zo zal er een tweede container geplaatst worden en willen we in de zomer vooral hier open gaan.” Focus op kwaliteit De komende maanden leert het horecateam nog beter inspelen op de wensen van de bezoekers vertelt Florian. “Recent is de tap vervangen door Heineken met mooie wissel bieren, zoals Affl igem Blond en Skuumkoppe. Er komt een nieuwe wijnkaart, waar ook wijnen per fl es te bestellen zijn, met mooi glaswerk. En natuurlijk bijpassende happen om het compleet te maken. We focussen op de kwaliteit van producten en zal food meer aanwezig zijn, omdat wij het nu allebei doen.” “Je kan ergens op rekening als je naar de club komt: goede koffi e, lekker eten en gastvrije service. Er is altijd wat”, gaat Florian verder. “Ondanks de nadruk op borrelen, kan je dagelijks een hapje eten op de club, zelfs last minute. We vinden het wel fi jn als het lukt om het van tevoren aan te geven, zodat we rekening kunnen houden met (dieet)wensen en de eventuele groepsgrootte.” Koen wil ook nog een belangrijk punt aankaarten: “We hopen komende tijd ook meer ouders in het clubhuis te ontvangen. We merken dat er vooral op trainingsdagen nog veel ouders in de auto blijven wachten. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat het clubhuis een veel betere plek is. Er is altijd kopje koffi e, wat lekkers van Lotje en nu ook verse munt of gember thee.” Meer eenheid bij evenementen “De combinatie van bar en keuken zorgt voor een effi ciëntere samenwerking wat gaat helpen bij evenementen. Daarbij kan er één visie doorgevoerd worden wat meer eenheid uitstraalt.” geeft Ross aan. “Belangrijk is het gevoel dat er veel mogelijk is op de club. Een gezellige uitstraling, warm ontvangst en mooiere horecagelegenheid nodigt ook uit om bijvoorbeeld op vrijdagavond een verjaardag op de club te vieren in plaats van in de lokale kroeg.” “Als er één evenement is op de club, betekent dat niet dat er verder niets te regelen is”, gaat Florian verder. “Zo kunnen wij bijvoorbeeld bij een teametentje, ook wat leuks voor de ouders organiseren, zelfs in een aparte ruimte indien gewenst.” Als er momenten zijn waar het horecateam iets aan kan koppelen, dan doen zij dat. Wil je een leuk voorstel doen? Laat het hen persoonlijk weten of stuur een mailtje naar horeca@ hcrotterdam.com. “We staan altijd open voor ideeën.” Bestuurslid Events, Janneke van den Bent, is inmiddels aangeschoven: “Na corona willen we graag dat iedereen de club weer terug vindt, daarom is de frisse wind in de horeca de perfecte grond om ook een aantal events weer op te pakken en nieuwe leven in te blazen.” Wat kunnen we verwachten? “In de tweede seizoenshelft kunnen we Super Sundays in een nieuw jasje verwachten, wordt er gekeken naar een event voor onze O18 en O16 jeugdleden, komt er weer een mini afkamp en zullen er einde seizoen weer teambbq’s zijn”, vertelt Janneke verder. “Ook worden er toernooien georganiseerd door enthousiaste vrijwilligers, zoals het Hockey Heaven Familietoernooi op Hemelvaartsdag (18 mei), het Hoofdklasse Toernooi O10 op 1 juli en Zomeravondhockey voor 18 plus.” Vanuit de horeca zijn er ook fantastische ideeën voor onze leden, zoals een soultrain party, pubquiz en klaverjastoernooi. Koen legt de visie hierbij uit: “De insteek hiervan is club breed,

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=