HC Rotterdam, Home of Hockey, voorjaar 2023

49 HC ROTTERDAM MagazinE Levendigheid op de club Het doel is om met het horecateam nog meer levendigheid op de club te creëren. Wij dragen graag ons steentje bij aan het speelplezier van de leden vertelt Ross. “Dit moet weer de huiskamer van Hillegersberg worden. Een gezellige borrel plek waar ook heerlijk gegeten kan worden. Teams kunnen na de training genieten van koude pils of een goed glas wijn met natuurlijke een heerlijke snack.” Daarbij hoort ook een update van de sfeer in het clubhuis. Eerder werd er gesproken over een sportsbar, maar na drie maanden warmdraaien is de visie toch enigszins bijgesteld. “Het uitgangspunt is afstappen van de vereniging uitstraling en meer naar een volwaardige horecagelegenheid gaan”, vertelt Florian “Er zijn zoveel verschillende type momenten waarop wij gasten ontvangen en serveren. We zijn er achter gekomen dat we hier nog meer rekening mee moeten houden in de plannen van de bar.” Eigenlijk draait de club ‘all day every day’ en de sfeer moet meerdere doelen dienen. Florian gaat verder: “We willen meer inzetten op de borrel momenten, want daar zijn doordeweeks ook geregeld momenten voor. Op woensdagavond met de Vrienden van HC Rotterdam, op donderdagavond met de vaste teams, de vrijdagavond met wachtende ouders en Sevens, en de zaterdagavonden met een wedstrijd van Heren-1 of Dames-1.” Een upgrade naar deze tijd “Met nieuw meubilair willen we het clubhuis multifunctioneel maken”, haakt Ross hierop in. “Het moet een plek worden waar teams na hun training gezellig gaan borrelen, maar het moet ook mogelijk zijn om als ouder rustig een tijdschrift te lezen. Niet te high end en niet de uitstraling van een bar, maar wel een upgrade naar deze tijd. Hiermee willen wij meer gasten aantrekken bij binnenkomst en hen een assortiment van deze tijd bieden.” Dat er bij de leden al meer nieuwsgierigheid is naar de nieuwe plannen vindt Koen een goed teken. “De grootste doelstelling is dat de leden trots worden op de horeca op HC Rotterdam, als we dit kunnen bereiken dan is onze missie geslaagd. Uitspelende teams moeten weer terug naar de club komen omdat het daar gebeurt.” De verbouwing wordt pas in de zomer uitgevoerd, maar tot die tijd zal er al het een en ander veranderen in de beleving van de horeca voor onze leden en bezoekers. Florian vertelt over de servicegerichtheid: “Gastvrijheid en een warm ontvangst zijn enorm belangrijk. Wij willen meer uniformiteit uitstralen vanuit de hele horeca. Ook delen wij onze horeca ervaringen met het barpersoneel om ervoor te zorgen dat we de horeca op HC Rotterdam naar een nog hoger niveau kunnen tillen.” Zou je het leuk vinden om achter de bar te werken? Laat het Florian weten! Soms moet er een uitdaging bij komen om het werkplezier te vergroten. Dat geldt ook voor Ross Heemskerk. Ross is al jaren een bekend gezicht uit de keuken van Rotterdam. Samen met Koen van Everdingen en Florian Faasen gaf hij aan geïnteresseerd te zijn in de uitbreiding naar de bar toen bekend werd dat oud horecamanager Tjeerd Esser toe was naar een nieuwe uitdaging. Ross, Koen en Florian zagen dit als dé nieuwe stap waar zij aan toe waren en runnen per 1 december 2022 de bar van HC Rotterdam. DE HUISKAMER VAN HILLEGERSBERG

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=