HC Rotterdam, Home of Hockey, voorjaar 2024

tipje van de sluier van hoe de look en feel op termijn over het geheel zal zijn. Het werk aan de koffiecorner is voornamelijk allemaal door het horecateam zelf gedaan, waar mogelijk is er circulair gebruikgemaakt van spullen of delen daarvan. Zo zijn de hoge tafels aan het raam gemaakt van oude planken van de club, het barblad op het lage gedeelte zijn planken die voorheen aan de voorkant van de bar zaten, en een groot gedeelte van het meubilair heeft een tweede (of derde) leven gekregen in ons clubhuis. Dit is naast kostenbesparend ook nog eens heel duurzaam! Deze investering is volledig gefinancierd door het toegewijde horecateam en staat los van de reguliere financiën van de club. ‘Ook willen wij Michiel Vis, freelance projectleider en ontwikkelaar utiliteitsbouw, met zijn bedrijf Jaeto in het bijzonder bedanken. Michiel heeft tijdens zijn studententijd bij Kitchen of Heemskerk gewerkt en heeft nu heel veel voor ons betekend tijdens dit proces,’ vertelt Ross. Het eindresultaat is een heerlijke plek geworden waar ouders tijdens de training van hun kinderen kunnen genieten van een kop koffie of een lekker glas wijn met bitterbal. Maar ook als je even je laptop wil openklappen is de koffiecorner een ideale flexibele werkplek! Aangezien de toekomstdroom van de heren is dat ook de andere delen van de bar worden vernieuwd, kan het zo zijn dat in de loop van het jaar een stukje van de bar gesloten is. Uiteraard wordt ervoor gezorgd dat je te allen tijde iets lekkers te eten en drinken kan bestellen. En… mocht je handig en enthousiast zijn om de mannen te assisteren: meld je dan bij Florian aan om te helpen met klussen! Of kan jij iets anders bijdragen aan de verbouwing van ons mooie clubhuis, dan is dat altijd welkom! Maar niet alleen binnen zijn verbeteringen aangebracht. Zo heeft de containerbar op het Mary Knopplein een knappe facelift gekregen en is deze functioneler ingericht, met maar liefst 1000 liter bier om iedereen snel te kunnen bedienen tijdens een drukke zomerdag. Ook kan er worden genoten van een gezellig spelletje Jeu de boules op de reeds aangelegde Jeu de boulesbaan. Last but not least, heeft de extra containerbar naast de ingang van de blaashal zijn waarde bewezen en viel deze goed in de smaak! Hoogtepunten waren er het afgelopen jaar natuurlijk ook: de kerstdiners waren een megasucces, superveel teams hebben zich hiervoor aangemeld en de samenwerking tussen de bar en keuken liep op rolletjes! Maar ook de events, zoals de Play-offs en het Familietoernooi waren gezellige dagen waar de club en de horeca uitstraalden wat de mannen beogen! Om er met z’n allen voor te zorgen dat het nog gezelliger wordt, hebben we natuurlijk nog barista’s, sommeliers in opleiding, tostikoningen/ koninginnen, enzovoort nodig. Ervaring is fijn, maar niet vereist. Florian kan je alles leren om net zo’n gezellige horecabaas te worden als hij. 55

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=