HC Rotterdam, Home of Hockey, voorjaar 2023

Waarom ben je horecamanager geworden? Eind vorig jaar veranderde de horeca op HC Rotterdam. Ross was al verantwoordelijk voor de keuken en samen met Koen nam hij toen de bar over. Zij waren op zoek naar iemand die de rol van horecamanager wilde invullen. Ik was al onderdeel van hun team en heb 1,5 jaar op Hockeyclub Barendrecht meegedraaid. Ze belden mij met de vraag of ik horecamanager wilde worden en aangezien mijn hart wel achter de bar ligt, zei ik volmondig ja. Een mooie nieuwe verantwoordelijkheid en uitdaging. Hoe ziet volgens jou de club van de toekomst eruit? Een huiskamergevoel waar iedereen zich welkom voelt en wat direct bijdraagt aan het clubgevoel. De basis van de vereniging is een goede vibe, waarin alles goed geregeld is, want dat versterkt elkaar. Als we met elkaar een goede basis neerzetten, worden vrijwilligers enthousiast om bij te dragen, komen bezoekers graag langs en genieten leden van de faciliteiten. Daarnaast moet er natuurlijk ook gekeken worden naar een groenere club, die zelfvoorzienend kan zijn. De zonnepanelen zijn een mooie stap naar een toekomstbestendige club. Waarom ben je groundsman geworden? Ik ben begonnen door mijn maatje Marvin die toen achter de bar stond. We zijn samen wat klusjes gaan doen en zo hielp ik de club als vrijwilliger. Karianne vroeg vijf jaar geleden of ik de rol van groundsman wilde vervullen en sindsdien ben ik werkzaam voor de club. Ik doe het nog altijd met veel plezier en geniet het meest van mijn vrijheid, lekker opruimen en de groenvoorziening. Wat houden jouw werkzaamheden in? Van maandag tot en met vrijdag onderhoud ik het hele terrein. Van afval tot onkruid en van schilderklussen tot het neerzetten van de cornervlaggen. Ik hou het complex en de blaashal schoon en opgeruimd, zodat iedereen goed gebruik van de voorzieningen kan maken. Het zou mij wel enorm helpen als alle teams en bezoekers wat meer op het zwerfafval letten, zo houden we samen de club netjes. Hoe ziet volgens jou de club van de toekomst eruit? Vooral kijken naar mogelijkheden om afval te recyclen, zodat we samen minder produceren. Dat betekent dus ook een club waar minder afval wordt achtergelaten door de leden en de bezoekers. Ik hoop dat we hier in de toekomst samen bewuster mee omgaan, meer gaan hergebruiken en minder zwerfafval laten slingeren. FLORIAN FAASEN - Horeca manager sinds december 2022 23 HC ROTTERDAM MagazinE MARK POST - Groundsman sinds 2017

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=