HC Rotterdam, Home of Hockey, voorjaar 2022

Twee bekende gezichten van HC Rotterdam: Tjeerd Esser en Ross Heemskerk. Samen zijn zij met hun teams verantwoordel ijk voor de horeca op onze club. We praten bij over de coronatijd met haar uitdagingen, maar ook de positieve uitkomsten, en de plannen die deze mannen hebben om de huiskamer van HC Rotterdam weer terug te brengen voor onze leden. kunnen houden en gaan inrichten voor de toekomst, is iets waarover we goed na moeten denken. De komende periode gaan we dit monitoren, zodat dit meegenomen kan worden in het totale plan waarin het plein een verlengstuk blijft van het clubhuis”, vervolgt Tjeerd. Maaltijden to go én daghap op de club Ook de activiteiten in de keuken kwamen in die periode plots stil te liggen. Met het bereiden en bezorgen van maaltijden heeft Ross met zijn Kitchen of Heemskerk (KOH) een mooi concept opgezet, waarvan ook door veel leden gebruik wordt gemaakt. Het mooie van deze ontwikkeling is dat dit concept nu ook op blijvend de club kan worden doorgevoerd. Met een team van zes tot zeven koks wordt op dinsdag gekookt in de keuken van HC Rotterdam, waardoor er van dinsdag t/m vrijdag verschillende maaltijden van het weekmenu als daghap verkrijgbaar zijn aan de bar. In het seizoen van 2019-2020 hadden ze de smaak te pakken. Er was een goede flow op het gebied van horeca en de club, volgende stappen werden voorbereid, er kwamen nieuwe teams bij en de gezelligheid nam toe. Tot de komst van corona dit alles tot een stilstand bracht. Een ontzettend vervelende situatie voor velen, maar gelukkig heeft deze periode ook goede dingen met zich meegebracht voor het horecateam. Terras op het Mary Knopplein bruisend middelpunt Met de beperkte mogelijkheden door de geldende maatregelen ontstond het idee om het Mary Knopplein intensiever te gebruiken. Dit was geschikt als ‘afhaalpunt ’ terwijl het clubhuis gesloten moest blijven. Het plein werd aangekleed met lampslingers, parasols, een buitenbar en op een gegeven moment de mogelijkheid om ook broodjes af te halen. Terugkijkend op deze periode concludeert Tjeerd: “De buitenbar op het plein heeft in deze periode laten zien dat wij een hele gezellige club zijn, iets wat soms nog moeilijk te realiseren is binnen het clubhuis”. De behoefte om na een training of wedstrijd nog een drankje te doen, is nooit weggeweest. Maar ook tijdens de Rottcup – een door leden van HC Rotterdam georganiseerde zomercompetitie voor de regio Rotterdam – verzamelden veel mensen zich op het plein. Daarnaast zorgde DJ HW voor vrolijke beats en werd het plein steeds meer een toegevoegde waarde voor ons complex. “Hoe we dit vast HET HORECATEAM STAAT TE TRAPPELEN OM JULLIE TE VERWELKOMEN 40 HC ROTTERDAM MagazinE

RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=